MetalliMetalli
 KirjaHinta
(sis alv 23%)
kplLisää koriin
Art nouveau domestic metalwork    Art nouveau domestic metalworkTeksti englanti 389 sivua
84.00 €
Fiskars 1897 kuvasto    Fiskars 1897 kuvastoFiskarsin hienotaetuoteet ovat olennainen osa Suomen teollisuushistoriaa. Näköispainos hienotakeiden myyntikuvastosta, mm. Ruokailuvälineet ja sakset teksti suomi ja ruotsi 64 sivua (ovh. 10€)
9.90 €
Hopeasepän pajasta    Hopeasepän pajasta

Heikki Seppä

Tämä kirja on ensimmäinen Suomessa julkaistu hopeasepän ammattitekniikkaa käsittelevä teos. Siinä käsitellään hopean muotoilua ja sen merkitystä hopeasepäntyössä sekä mm. hopean muotoilutekniikoita, takomista, liitostekniikoita, saranoita ja niveltämistä. Kirja soveltuu oppikirjaksi niin kulta- ja hopeasepäksi opiskeleville kuin myös metallisepäksi opiskeleville sekä jo alan ammatissa toimiville. 123 sivua
33.00 €
Ilmarisen perilliset    Ilmarisen perilliset

Antti Nieminen

Tämä kirja antaa poikkileikkauksen 2000-luvun alun sepän työstä. Ilmarisen perilliset on osa Taidesepät RY:n 30-vuotis juhlaa. 70 sivua
29.90 €
Sepän taidot    Sepän taidot

Heimo Roselli ja Ilmari Mehtonen

Sepän työ ei ole pelkästään ammatti, se on myös elämäntapa ja näkökulma, josta käsin arvioidaan maailman menoa. Sepän käsistä lähtevät käytännölliset ja kauniit esineet ovat kannanotto inhimillisen kulttuutin kehitykseen, minkä ymmärtäminen on sepän työn haaste ja rikkaus. Teos soveltuu oppikirjaksi ammatilliseen peruskoulutukseen ja kaikille sepän työtä tekeville. 122 sivua
29.90 €
Puukkoseppä    Puukkoseppä

Ilmari Mehtonen, Tanno Tamminen ja Mika Sihvonen

Kirja esittelee puukon käsityömäistä valmistamista. Perinteisen puukon valmistusta käsittelevässä kirjan ensimmäisessä luvussa on pitäydytty tarkoituksenmukaisessa suomalaisessa puukkomallissa. Toisessa luvussa käsitellään teränrunkoisen "full-tang" -tyyppisen metsästyspuukkojen valmistamisen erityispiirteitä. Puukkosepän taitojen kulminoitumana pidetään hyvän, laminoidun ns. damadkusterän valmistamista. Kirjan kolmannessa luvussa esitellään damaskointiteksniikan perusteet. Kirja palvelee parhaiten sellaisia puukon tekemisestä kiinnostuneita, joilla on jo perusvalmiudet taontatyöhön sekä pienimuotoiseen puutyöhön. 108 sivua
29.90 €
Taidetta molemmat puolet    Taidetta molemmat puolet

Anne Valkonen

Kirjassa on esitelty 100 suomalaista taidemitalia. Sisällys: Mitali - kolikko vai pienoisveistos Kaksi valmistustapaa - lyödä ja valaa Metallin värit - parisanaa patinasta Takasivujen tarinat - henkilöt ja tapahtumat Monumentit ja mitalit - taiteilijoiden tuotannosta Keräilijän elämykset - katsoa vai koskea Killan kulmakivet - vuosimallit ja näyttelyt Taiteilija - ja kuvaluettelo 136 sivua. (ovh 30,-)
9.90 €
MetalliaskartelutyötMetalliaskartelutyöt

Lisa Brown

Metallin työstäminen kotona käyttö- ja koriste-esineiksi ei ole lainkaan niin vaikeaa, kuin moni luulee. Rautakaupoista ja askarteluliikkeistä löytyy monenlaisia helposti työstettäviä materiaaleja, joista saa loihdittua kaunista ja kiiltävää kotiin, puutarhaan ja lahjaksi. Tämän kirjan mallitöissä metalliverkot, -levyt, -langat ja -foliot taipuvat muun muassa lyhdyiksi, kattokruunuiksi ja tuulikelloiksi. Kirjassa esitellään myös kekseliäitä tapoja kierrättää arkisia metallimateriaaleja, esimerkiksi säilykepurkkeja ja folioisia karamellinkääreitä. Tutut askartelutekniikat kuten kohokuviointi ja découpage yhdistetään ohjeissa luovasti metalliaskartelun tekniikoihin. Koristeina käytetään muun muassa erilaisia helmiä. Tyylikkäät, yksityiskohtaiset valokuvat täydentävät ohjeita ja inspiroivat askartelijaa. 96 sivua. (ovh. 34.00)
19.90 €
Metallit 2001Metallit 2001Korut Taonta Taide Muotoilu Näyttely luettelo. 64 sivua.
9.90 €
30 vuotta - Seppämestari Jouko Nieminen30 vuotta - Seppämestari Jouko Nieminen30 vuotta ammatissa jota ei ole olemassa. Seppämestari Jouko Nieminen.
25.00 €
Metallilangan lumoissaMetallilangan lumoissa

Gert ja Petronella Ljungberg

Metallilangasta voi taivutella monia kauniita esineitä, kuten kynttilänjalkoja, koreja, munakuppeja ja koukkuja. Tarvitset vain teräslankaa ja parit pihdit. Metallilankapunontaa on käytetty halkeilleiden saviruukkujen vahvistamiseen jo 1600-luvulta lähtien. Nykyään voit samoilla tekniikoilla ja materiaaleilla valmistaa upeita käsitöitä, jotka sopivat erinomaisesti maalaishenkiseen, kodikkaaseen sisustukseen. Tässä kirjassa on vaiheittain etenevät ohjeet 26 esineeseen, joiden pohjalta on helppo kehitellä omiakin malleja. Lisäksi kirjassa kerrotaan aiheen historiasta sekä annetaan tarpeelliset tiedot tarvikkeista ja tekniikoista. 68 sivua. (ovh. 29,00)
12.00 €
Metallitöitä kotikonsteinMetallitöitä kotikonstein

Laura Putnam

35 upeaa "tee se itse" -ideaa saavat ihastumaan galvanoituun metalliin. Metallitöitä kotikonstein esittelee kotinikkarille sopivia projekteja, joista helpoimpien toteuttamiseen riittää muutama liimatippa, eikä vaativampiinkaan tarvita poraa, ruuvinväännintä ja sahaa kummempia työkaluja. Helposti lähestyttävissä työohjeissa kierrätetään kekseliäästi vanhoja esineitä ja materiaaleja sekä neuvotaan, miten uuden metallipinnan voi käsitellä vanhan näköiseksi. Kotikonstein syntyy monipuolinen valikoima sisustus- ja käyttöesineitä, kuten ilmoitustaulu, seinäkello, amppeli, valaisimia, kynäteline, lelulaatikko ja uniikki baarikaappi.
29.90 €