Taiteen oppikirjatTaiteen oppikirjat
 KirjaHinta
(sis alv 23%)
kplLisää koriin
Akvarellimaalarin käsikirja    Akvarellimaalarin käsikirja

Stan Smith

Perusteellinen opaskirja akvarellimaalauksen harrastajalle. Kaikki tarpeellinen aivan alkeista pitkälle vietyihin erikoistekniikoihin. Kattavat tiedot vesivärimaalauksessa käytettävistä työvälineistä ja tarvikkeista. Käytännöllisiä vinkkejä ja helposti seurattavia harjoituksia. (35€) 160 sivua
9.90 €
Piirtämisen uusi käsikirja    Piirtämisen uusi käsikirja

Lucy Watson

Asiantunteva opas piirtämisen kiehtovaan maailmaan. Käytännölliset neuvot ja innostavat esimerkit tuovat piirroksiin aivan uutta eloa. (32€) 128 sivua
9.90 €
Taidekoulu: Perspektiivin perusteet    Taidekoulu: Perspektiivin perusteet

Ray Smith

Perspektiivin perusteet perehdyttää perspektiiviin liittyviin perusasioihin ja auttaa käyttämään niitä hyväksi kuvataiteen parissa työskenneltäessä. Kirjan korkeatasoinen nelivärikuvitus ja asiantunteva teksti opastavat onnistumaan paremmin omien töiden teossa ja oivaltamaan syvällisemmin klassisen ja modernin kuvataiteen antia. (ovh. 24.-) 72 sivua.
9.90 €
Taidekoulu: Vesivärimaalauksen perusteet    Taidekoulu: Vesivärimaalauksen perusteet

Ray Smith

Vesivärimaalauksen perusteet on hyödyllinenopas niin vesivärimaalauksesta innnostuneelle aloittelijalle kuin kokeneemmallekin harrastajalle. Kirjan kuvitettuja harjoituksia on helppo seurata. Ne neuvovat välineiden valinnassa ja vesivärimaalaukseen liittyvissä muissa perusasioissa. Kirja kannustaa lukijaa tarttumaan myös uusiin ja harvinaisempiin tekniikoihin. Harjoituksia ja neuvoja seuraamalla lukija oppii luottaman omiin kykyihinsä. Näin syntyvät edellytykset luoda entistä mielikuvituksellisempia, omaperäisempiä ja kauniinpia kuvia. (24€) 72 sivua
9.90 €
Taidekoulu: Öljyvärimaalauksen perusteet    Taidekoulu: Öljyvärimaalauksen perusteet

Ray Smith

Öljyvärimaalauksen perusteet sopii yhtä hyvin innostuneelle aloittelijalle kuin kokeneelle harrastajalle. Kirja antaa tarpeelliset perustiedot öljyvärimaalauksen suomista mahdollisuuksista ja innostaa tarttumaan myös uusiin työskentelytapoihin. Kirja hieno nelivärikuvitus ja asiantunteva teksti täydentävät mainiosti toisiaan. Harjoituksia on helppo ja hauska seurata. Ne etenevät parin sivun kokonaisuuksina perusasioista uusiin työmenetelmiin. (24€) 72 sivua
9.90 €
Highlights - A Practical Guide  Highlights - A Practical Guide

Judy Martin

Kirjan erittäin havainnollinen värikuvitus täydentää yksityiskohtaiset ohjeet täydellisiin tekniikoihin. s. 64 ( Ovh 30
9.90 €
Metallic Surfaces    Metallic Surfaces

Judy Martin

Kirja esittelee metallipintojen maalaukseen soveltuvia tekniikoita niin runsaasti, että jokainen alan harrastaja voi löytää siitä jotakin uutta ja mielenkiintoista. s. 64 ( Ovh 20,- )
9.90 €
Taidelitografia    Taidelitografia

Juho Karjalainen ja Kenneth Söderlund

Kirjassa esitellään perusteellisesti sekä kivipiirroksen että offsetlitografian työvaiheet, materiaalit ja välineet. Runsas ja havainnollinen kuvitus auttaa ymmärtämään litografiatyöskentelyn monivaiheisuutta. Näyttävät taideteoskuvat antavat lisätietoja litografian mahdollisuuksista. 224 sivua. ( ovh. 40,-)
19,90 €
Pastellimaalauksen tietokirja    Pastellimaalauksen tietokirja

Claire Waite Brown

Teoksesta löytyy runsaasti kuvaesimerkkejä perustekniikoista kuten sulauttaminen, värien sekoittaminen, sumraus, raaputus ja viivoitus sekä lisäksi neuvoja sommitteluun, värien käyttöön ja valokohtien ja varjojen luomiseen. Kirjassa annetaan myös havainnollisia tehtäviä erilaisten aiheiden käsittelyyn. s. 192 ( Ovh.32,- )
14.90 €
Öljyvärimaalauksen tietokirja    Öljyvärimaalauksen tietokirja

Marylin Scott

Kirjassa esitellään öljyvärimaalauksen moninaisuus, alkaen materiaalien ja tekniikoiden opettelusta ja päättyen seikkaperäisiin neuvoihin asetelmien ja maisemien maalaamiseen. Siitä löytyy myös vastaukset siihen miten välttää tyypillisimpiä virheitä. (32€) 192 sivua
14.90 €
Akvarellimaalauksen tietokirja    Akvarellimaalauksen tietokirja

Marylin Scott

Yksityiskohtainen opaskirja, joka johdattelee lukijansa alan saloihin perusasioista erikoistekniikoihin saakka. Kirja sisältää yli sata kuvitettua harjoitusta. (32€) 192 sivua
14.90 €
Öljyvärimaalauksen uusi käsikirjaÖljyvärimaalauksen uusi käsikirja

Aggy Boshoff

Öljymaalit tarjoavat parhaat mahdollisuudet käyttää erilaisia maalaustekniikoita. Niillä saa aikaan myös sattumanvaraiselta vaikuttavaa jälkeä, mikä lisää työskentelyn lumoa ja rohkaisee taiteilijaa kokeilemaan rajojaan. Käytännönläheisen opaskirjan tarkoituksena on opettaa harrastajataiteilijaa käyttämään tätä monipuolista maalaustapaa innolla ja itseensä luottaen. Tärkeä osa kirjaa ovat harjoitustyöt, joista jokaisessa saat yksityiskohtaista opastusta kirjassa neuvotuista tekniikoista ja opit maalaamaan viimeisteltyjä teoksia erilaisista aiheista. 128 sivua. (ovh. 32,-)
9.90 €
Akryylimaalauksen uusi käsikirjaAkryylimaalauksen uusi käsikirja

Phyllis McDowell

Helppokäyttöiset ja monille eri pinnoille sopivat akryylivärit ovat monen harrastajataiteilijan suosikkiväline. Parasta niissä on kuitenkin monipuolisuus, ja siksi akryylimaalarin kannattaakin opiskella ja kokeilla rohkeasti eri tekniikoita. Akryylimaalauksen uusi käsikirja opastaa aloittelijaa kiehtovien akryylimaalausten luomisen kaikissa vaiheissa. Perustekniikat, värien sekoittaminen ja miellyttävien sommitelmien luomismenetelmät esitellään helpoin esimerkein ja harjoituksin, jotka vahvistavat osaamista ja innostavat kokeilemaan lisää. Toteutettavat harjoitustyöt opastavat, miten eri menetelmiä yhdistelemällä voi rakentaa viehättäviä maalauksia. Upeat galleriasivut puolestaan saavat sunnuntaimaalarin sormet syyhyämään – niistä näet, miten mestarit ovat käsitelleet erilaisia aiheita, ja saat ehkä ideoita omiinkin töihisi. 128 sivua. (ovh. 32,-)
9.90 €
Sarjakuvapiirtäjän käsikirjaSarjakuvapiirtäjän käsikirja

Franklin Bishop

Kirja perehdyttää havainnollisesti eri lajien kuten strippisarjakuvan, poliittisen pilapiirroksen, karikatyyrin, mangan ja sarjakuvaromaanin piirtämiseen. Tutuksi tulevat välineet ja materiaalit tussikynistä tietokoneohjelmiin. Runsaiden esimerkkikuvien kera kerrotaan, miten rakennat hahmot ja luot toimivat taustat, tekstaukset ja puhekuplat. Vaihe vaiheelta etenevät mallityöt ohjaavat parantamaan omaa piirrostekniikkaa. Kätevä ilmekokoelma auttaa löytämään juuri oikeat ilmeet hahmoille. Piirtämisen ohella käsitellään myös sarjakuvien ideointia ja käsikirjoittamista. 192 sivua. (ovh. 30,-)
14.90 €
Sarjakuvatekijän oppikirjaSarjakuvatekijän oppikirja

Ilpo Koskela

Sarjakuvantekijän oppikirja on oiva apu niin harrastajalle kuin opettajallekin ja se soveltuu myös oppituntien suunnitteluun. Kirjassa olevien harjoitustehtävien avulla lukija pääsee kokeilemaan helposti sarjakuvan tekemistä. 156 sivua. (ovh. 33,-)
14.90 €
Piirtäjän suuri käsikirjaPiirtäjän suuri käsikirja

Walter T. Foster (ym.)

Tässä piirustuskirjassa opastetaan piirustuksen taitoon perusteista lähtien. Tarvittavien materiaalien esittelyn jälkeen selvitetään välttämättömät perustiedot helposti ymmärrettävällä tavalla ja annetaan käytännön luonnosteluvinkkejä. Laajasta harjoitusosasta löytyy aloitteleville piirtäjille lähes 200 sivua harjoituksia kaikista tärkeistä teemoista. Voit valita minkä tahansa lukuisista aiheista ja työstää sen ensimmäisistä luonnoksista aina valmiiseen piirrokseen asti. Valikoimissa on kasveja, maisemia, asetelmia, eläimiä, ihmisiä, arkkitehtuuria ja tekniikkaa. Syventävää tietoa saat erikoisluvuista, joissa käsitellään perspektiiviä, valoa ja varjoa, pintoja ja rakenteita sekä eri materiaalein aikaansaatuja efektejä. 240 sivua. (ovh. 45,00)
19.90 €
Näin piirrät eläimiäNäin piirrät eläimiä

Walter T. Foster ym. (toim.)

Laaja piirustusopas perustuu Walter Foster -kustantamon menestysteoksiin, joissa piirtämisestä tehdään helppoa ja hauskaa. Taito on jokaisen opittavissa. Mukana on satoja mustavalkoisia kuvia havainnollistamassa kuvan rakentumista pala palalta, muutaman viivan aihiosta valmiiksi piirrokseksi. Aluksi käydään läpi tarvikkeet, välineet ja perustekniikat sekä opetellaan tarkkailemaan eläintä piirtäjän silmin. Sitten paneudutaan yksittäisten eläinlajien piirtämiseen - niin luonnonvaraisten kuin lemmikkieläinten. Mukana on esimerkiksi useiden eri kissa- ja koirarotujen mallipiirroksia. Sarjakuvista ja fantasian maailmasta tutut eläinhahmot ovat omassa osiossaan. 240 sivua. (ovh. 45.00)
19.90 €
Näin piirrät ihmisenNäin piirrät ihmisen

Walter T. Foster ym. (toim.)

Tässä upeassa teoksessa perehdytään ihmisen piirtämiseen. Aluksi opetellaan perustekniikoita varjostuksesta geometristen perusmuotojen piirtämiseen ja kuvan sommitteluun. Seuraavaksi harjoitellaan näkemään ja piirtämään kasvojen yksityiskohtia niin elävästä mallista kuin valokuvastakin. Näistä edetään kolmiulotteisen ihmisruumiin kuvaamiseen sekä liikkeen piirtämiseen. Mukana on myös vaativampia muotokuvia, populaarikulttuurista tuttuja tyylejä ja hahmoja sekä annos mangamaniaa. Laaja piirustusopas perustuu Walter Foster -kustantamon menestysteoksiin, joita on myyty yli 1,5 miljoonaa kappaletta. 244 sivua. (ovh. 45,00)
19.90 €
Näin piirrät maisemia ja muita luontoaiheitaNäin piirrät maisemia ja muita luontoaiheita

Walter T. Foster (toim.)

Suosittu piirustusopas keskittyy nyt luontoaiheisiin: maisemiin, kasveihin ja eläimiin. Luonto tarjoaa piirtäjälle loputtoman määrän upeita aiheita. Inspiraatiota voi ammentaa niin kaupunkiluonnosta, puistoista ja puutarhoista kuin nostalgisista maalaismaisemista ja jylhästä eräluonnosta. Kasvit ja hedelmät selkeine muotoineen ovat klassisia aloittelevan piirtäjän harjoituksia, mutta miten petolinnun katse, karitsan turkin pehmeys tai kauriin herkkä olemus saadaan ikuistettua paperille? Monipuolisen opaskirjan lähes 200-sivuisen harjoitusosan avulla hiotaan tekniikkaa ja harjoitetaan käden ja silmän yhteistyötä. Piirtäjä voi valita minkä tahansa kymmenistä yksittäisistä aiheista ja työstää sen ensimmäisistä luonnoksista valmiiseen piirrokseen asti. Ensin hahmotellaan muoto, sitten parannellaan viivoja ja lopuksi kehitellään muotoa varjostuksin. Syventävää tietoa tarjoavissa erikoisluvuissa käsitellään mm. piirustustarvikkeita, pintoja ja rakenteita, perspektiiviä, valoa ja varjoa sekä eri materiaalein aikaansaatuja efektejä. 244 sivua. (ovh. 45,00)
19.90 €