PuutarhaPuutarha
 KirjaHinta
(sis alv 23%)
kplLisää koriin
Garden Design    Garden Design

Joan Clifton

Kaikki puutarhasta, sen suunnittelusta, koristelusta, vesialueista, puupinnoista, huonekaluista jne. jne. (40€) 256 sivua Teksti englanniksi
19.90 €
Gardening Through the Year    Gardening Through the Year

Edwards, McHoy

Käytännönläheinen opas vuoden ympäri tapahtuvaan puutarhanhoidon suunnitteluun. Yli 900 värivalokuvaa ja 180 tekniikkaohjetta ja projektia. (32€) 256 sivua Teksti englanniksi
9.90 €
History of the garden    History of the garden

Howard Loxton

Katsaus puutarha historian kehitykseen ja suunnitteluun (40€) Teksti englanti 305 sivua
19.90 €
How to Garden    How to Garden

Jonathan Edwards

Puutarhaideoita helpolla! Lukija opastetaan kädestä pitäen kaikkiin puutarhan hoitamiseen liittyviin nikseihin A:sta Ö:hön. Hyödyllistä tietoa kannesta kanteen. Sivuja 96. ( Ovh 16,- )
7.90 €
Kalenterikirja- puutarhaunelmia    Kalenterikirja- puutarhaunelmiaKalenterikirja, jonka voi aloittaa milloin vain. Herkkä, taiteellista silmää hivelevä kuvitus miellyttää erityisesti kauniimpaa sukupuolta. Erinomainen lahjakirja puutarhan, luonnon ja taiteen ystäville! (30€) 146 sivua
9.90 €
Koristeheinät    Koristeheinät

Widlundh, Johansson

Teos esittelee n. 70 eri koristeheinää komeista bambuista ja kaisloista siroihin vihvilöihin ja saroihin. Hyviä ideoita saa myös Johansonin tunnelmallisista valokuvista. (31€) 96 sivua
14.90 €
Suuri suomalainen luonto-opas    Suuri suomalainen luonto-opas

Halkka, Kaaro, Valste, Vuokko

Tiesitkö, että karhun ja mopon huippunopeus on yhtä suuri? Osaatko houkutella päiväperhosia puutarhaasi? Tämä tunnettujen luontokirjoittajien monipuolinen koko perheen tietopaketti opastaa luonnossa liikkujaa tekemään havaintoja ympäristöstään ja antaa vastauksen lukemattomiin luontokysymyksiin. Tämä lajirunsaudessaan komea teos esittelee maamme keskeiset eläin-, sieni- ja kasvilajit sekä antaa käytännön vinkkejä mm. linnunpöntön rakentajalle. Sivuja 400. ( Ovh 58,- )
29.90 €
Taitava puutarhuri    Taitava puutarhuri

Peltola, Koivu

Taitava puutarhuri tarjoaa runsaasti käytännön niksejä, joista kokenutkin harrastaja voi hyötyä. Kuinka saat pistokkaat ja taivukkaat onnistumaan? Mikä avuksi, jos selkä väsyy? Miten viet perhosia omasta puutarhasta ystävän pihapiiriin? Miten pääset alkuun kasvikokoelman luomisessa? Kuinka tilaat taimia ulkomailta? Kuinka puutarhavierailusta tulee mukava tapahtuma? Lisäksi teos ilahduttaa myös niitä, jotka mieluiten nauttivat puistoista ja puutarhoista kuljeskelemalla ja katselemalla. s. 159
39.90 €
The container gardening Encyclopedia    The container gardening Encyclopedia

Sue Phillips

Ohjeita kasvien hoitoon ja niiden istutukseen erilaisiin astioihin ja laatikoihin. Helpot kuvalliset ohjeet ideoiden toteuttamiseen. Yli 1500 kuvaa. (40€) Teksti englanti 348 sivua
19.90 €
Ihanasti pihalla - Ideoita ulkojuhliin    Ihanasti pihalla - Ideoita ulkojuhliin

Barberich, Matheson

Patioilla, parvekkeilla ja pihoilla voit jatkaa kodin tyyliä ja tunnelmaa vielä ulkonakin. Suunnittele ja toteuta kauniit kattaukset ja tunnelmalliset valaistukset, järjestä ulos toimivat säilytystilat pelivälineille ja kesäkeittiön tarvikkeille, sisusta kaupunkipihalle piilopaikka tai kuistille lepokeidas riippumattoineen - ulkotiloissa rajana on vain taivas. s. 176 ( Ovh 52,- )
39.90 €
Puutarhan käytävät ja tukimuuritPuutarhan käytävät ja tukimuurit

Ingald Andersson

Helppohoitoiset, siistit ja tyylikkäät laatoitukset viimeistelevät pihan ilmeen. Rautakauppojen runsaasta kivitarjonnasta saa sommiteltua monenlaisia kulkuväyliä, aitoja, reunuksia, askelmia ja tasanteita. Tämän kirjan ohjeilla teet puutarhaasi tunnelmallisia polkuja, tyylikkäitä käytäviä ja ajoväyliä. Ryhdikkäitä kiviaitoja voit rakentaa latomalla tai muuraamalla. Runsaiden eri tyylisten ideoiden joukosta voit poimia ne, jotka sopivat parhaiten yhteen oman puutarhasi ja talosi kanssa. Kirjassa opastetaan, minkälaisia pohjatöitä on tehtävä ennen kiveyksien rakentamista. Kirjan lopussa esitellään ideoita myös puutarhan valaisemiseen. 86 sivua. (ovh 33,-)
9.90 €
The Essential guide to Gardening TechniquesThe Essential guide to Gardening Techniques

Susan Berry

Suurikokoinen kirja puutarhakasveista, istuttamisesta ja puutarhan suunittelemisesta. 320 sivua. (ovh. 40,-)
19.90 €
Patio, Terrace, Backyard & coyrtyard GardeningPatio, Terrace, Backyard & coyrtyard Gardening

Joan Clifton ja Jenny Hendy

Suurikokoinen kirja puutarha ja ulkooleskelu tiloista. 256 sivua. (ovh.38,-)
19.90 €
Paulan puutarha-paratiisi takapihallaPaulan puutarha-paratiisi takapihalla

Paula Ritanen-Närhi

Puutarha on kodin jatke, jossa saa rauhoittua ja johon voi paeta ympäröivän maailman hälyä. Huvimajassa voi viettää iltaa katsellen siilien lyllerrystä, sammakoiden loikkimista tai naapurin kissan hiiviskelyä. Kasvihuoneessa kasvavat pelargonit, yrtit, kärhöt ja viiniköynnökset. Pienellekin kasvimaalle mahtuu vihanneksia, salaatteja ja kukkia – tärkeintä ei ole sato, vaan kasvien kasvun seuraaminen ja niiden seurassa viihtyminen. Lasiterassi puolestaan pidentää puutarhan kesää aikaisesta keväästä pitkälle syksyyn. Ylen TV1-kanavan Puutarhaunelmia-ohjelmasta ja lukuisista lehtikirjoituksistaan tuttu puutarhatoimittaja, hortonomi ja intohimoinen kotipuutarhuri Paula Ritanen-Närhi kutsuu lukijan vierailulle omaan puutarhaansa. Kirjassa esitellään upeiden kuvien avulla Paulan puutarha – ei mallipuutarhana vaan virikkeenä luovaan tilankäyttöön. Mukana on ideoiden lisäksi käytännönläheisiä ohjeita, esimerkiksi kuinka perustaa lummelaatikko sinkkivatiin tai kuinka ottaa pelakuista pistokkaat. Paula Ritanen-Närhi on kirjoittanut aiemmin monista suomalaisista puutarhoista, mutta tässä kirjassa hän keskittyy omaan puutarhaansa, jonka tuntee parhaiten. Kirja kannustaa pienen pihan omistajia käyttämään tilaa hyväkseen, sillä muutamaan sataan neliöönkin mahtuu todistetusti paljon ilman ahtauden tuntua. 160 sivua. ( ovh. 34,-)
19.90 €
PerennatPerennat

Lena Månsson & Bertil K Johanson

Perennat esittelee värikuvin ja selkein tekstein noin kolmesataa monivuotista puutarhakasvia, kertoo niiden käyttömahdollisuuksista ja puutarhansuunnittelun uusimmista virtauksista. Laajasta lajinkuvausjaksosta löytyvät kunkin kasvin perustiedot: korkeus, kukinta-aika, talvenkestävyys, kukan väri, maaperävaatimukset, kasvupaikka, hoito, lisäys ja käyttö. Uudistettu kirja vastaa entistä paremmin nykypäivän kotipuutarhurin odotuksia. Asiatiedot on saatettu ajan tasalle, kuvitusta on parannettu ja kasvivalikoimaa uudistettu. 239 sivua. (ovh. 35,-)
14.90 €
Nurmikosta patioihinNurmikosta patioihin

Alan Titchmarsh

Nurmikoista patioihin sisältää parhaat ohjeet ja vinkit kukoistavan kotipihan suunnitteluun. Teos opastaa ihanien nurmikoiden perustamisessa ja hoitamisessa sekä patioiden, puutarhapolkujen ja muiden päällystettyjen ja kivettyjen pintojen asentamisessa. Mukana on asiaa myös sopivien kasvien valinnasta. Teokset on suomennettu ja toimitettu Suomen oloihin soveltuviksi. 238 sivua. (ovh. 30,-)
19.90 €
Kotipihan perennatKotipihan perennat

Dag Tjernshaugen

Nurmikoista patioihin sisältää parhaat ohjeet ja vinkit kukoistavan kotipihan suunnitteluun. Teos opastaa ihanien nurmikoiden perustamisessa ja hoitamisessa sekä patioiden, puutarhapolkujen ja muiden päällystettyjen ja kivettyjen pintojen asentamisessa. Mukana on asiaa myös sopivien kasvien valinnasta. Teokset on suomennettu ja toimitettu Suomen oloihin soveltuviksi. 72 sivua.
14.90 €
Nurmikot ja maanpeitekasvitNurmikot ja maanpeitekasvit

Björg A. Raybo & Odd Lövmo

Miksi pihamaa on hyvä peittää? Millaisia esitöitä pitää tehdä ennen nurmikon istuttamista? Mikä on kestävin vaihtoehto, nurmikko, kukkanurmi vai maanpeitekasvit? Käytännönläheisestä oppaasta löytyvät vastaukset kotipuutarhurin tavallisimpiin kysymyksiin. Kirjassa kerrotaan pihasuunnittelusta, lajivaihtoehdoista, taimikasvatuksesta, istutuksesta ja siirtonurmikosta, maanparannuksesta ja rikkakasvien torjumisesta. Maanpeitekasvien istuttajalle esitellään hyviä perennoja, koristepensaita, köynnöskasveja, maanpeiteruusuja ja ainavihantia lajeja sekä yksivuotisia maanpeittäjiä. Bjørg A. Raybo ja Odd Løvmo ovat aiemmin julkaisseet yhdessä mm. kirjat Kauniit kukkapenkit sekä Kotipihan pensasaidat, pensaat ja puut. 64 sivua.
14.90 €
Koipihan pensasaidat, pensaat ja puutKoipihan pensasaidat, pensaat ja puut

Björg A Raybo & Odd Lövmo

Käytännönläheinen, runsaasti kuvitettu kirja opastaa aloittelevan puutarhurin valitsemaan, istuttamaan ja hoitamaan pienelle pihalle sopivat pensasaitakasvit, pensaat ja puut. Kotipihan pensasaitatyypit ja pensaat esitellään aikaisin kukkivista syyskesän kukkijoihin ja tuoksuvista lajeista marjoviin ruskapensaisiin. Myös muurin- ja maanpeitelajit sekä alppiruusut tulevat tutuiksi. Puista ovat mukana niin kesävihannat lajit kuin havupuut. Helppotajuiset ohjeet taimien hankinnasta lannoituk-seen, maanparannukseen ja leikkaamiseeen sekä talvelta ja tuholaisilta suojaamiseen auttavat kauniin ja hyvinvoivan puutarhan rakentamisessa. 72 sivua. (ovh. 30,-)
14.90 €
Sipulit & MukulatSipulit & Mukulat

Lena Månsson

Tässä kirjassa esitellään selkein tekstein, hoito-ohjein ja laadukkain kuvin Suomen oloissa viihtyviä sipuli- ja mukulakasveja. Laajasta valikoimasta löydät mieltymystesi mukaiset ja omaan puutarhaasi parhaiten soveltuvat lajit ja saat samalla uusia ideoita pihapiirisi piristykseksi. Useat kasveista ovat helppohoitoisia ja menestyvät hyvin kesäkukkien ja perennojen joukossa. Runsaasta valikoimasta löytyy kuitenkin myös haasteita innokkaimmille puutarhureille sekä joitakin sisätiloissa kasvatettavia sipulikasveja talvikauden iloksi. 190 sivua. (ovh. 30,-)
14.90 €
Suomalainen ruusukirjaSuomalainen ruusukirja

Pentti Alanko Peter Joy Pirkko Kahila Satu Tegel

Tämä Suomalaisen ruusukirjan viides painos on uudistettu ja täydennetty. Eräitä uusia menestymishavaintoja on lisätty, teksti on kauttaaltaan tarkistettu ja nimistö saatettu ajan tasalle. Pääpaino on yhä edelleenkin kestävillä, vanhoista suomalaisista puutarhoista löytyneillä pensasruusuilla, mutta myös arat ryhmä-, peitto- ja köynnösruusut on esitelty. Mukaan on otettu myös ”uusia” suomalaisista puutarhoista löytyneitä vanhoja ruusuja sekä myyntiin tulleita uusia lajikkeita. 200 sivua. (ovh. 38,-)
19.90 €
Puutarhan koristepensaatPuutarhan koristepensaat

Pentti Alanko Mikko Lagerström

Puutarhaan voi saada vuodenaikojen mukaan vaihtelevia näkymiä istuttamalla eri aikoihin kukkivia pensaita, unohtamatta kullekin lajille ominaista kesäistä lehtimosaiikkia ja syysväriä. Koristepensaat ovat myös puutarhan helppohoitoisimpia kasveja, sillä ne eivät tarvitse oikeaan maaperään istutettuna leikkaamista eivätkä muutakaan hoitoa. Tuntomerkkien ja runsaan kuvituksen lisäksi pensaista esitetään niiden vaatimukset kasvupaikan suhteen sekä lukuisat käyttömahdollisuudet pienemmässäkin puutarhassa. 288 sivua. (ovh.35,-)
19.90 €
Ruukkupajut-Elävän pajun punontaRuukkupajut-Elävän pajun punonta

Sine Jakobsen

Punotut pajupuut ovat kuin luonnon veistoksia. Pajun valtaisa kasvuvoima luo punotuista taimista nopeasti koristeellisia kierteitä, niin että pienistä yhteen punotuista vesoista muodostuu aivan uudenlaisia puutarhan tai kuistin kaunistuksia. Pajut voi istuttaa joko suoraan maahan tai ruukkuihin. Ruukkupajut on helppo tuoda kuistille, ja niitä voi myös siirrellä maun mukaan puutarhasta terassille tai vaikkapa ulko-ovea reunustamaan. 76 sivua.
19.90 €
Puutarhan puut ja pensaatPuutarhan puut ja pensaat

Inger Palmstierna Bertil Johanson

Suomen oloihin sovelletussa, ekologista ajattelua tukevassa teoksessa esitellään selkein tekstein ja inspiroivin kuvin sekä tuttuja että vähemmän tunnettuja puita ja pensaita, kukkivia pensaita ja vihreitä havukasveja. Lajivalikoima keskittyy nykyisten tonttien mukaisesti pienikokoisiin kasveihin. Erityistä huomiota kiinnitetään puutarhan helppohoitoisuuteen ja lajien talvenkestävyyteen: mukana on sekä etelässä että pohjoisessa menestyviä kasveja
19.90 €
Kivi puutarhassaKivi puutarhassa

Kari Heimonen

Kivi puutarhassa on kattava teos modernien eurooppalaisten pihojen ja puutarhojen rakentamiseen käytettävistä kivistä. Kirjassa esitellään monipuolisesti kautta koko Euroopan saatavilla olevia kivimateriaaleja, sekä luonnon- että betonikiviä, annetaan suunnittelu- ja asennusohjeita sekä neuvotaan tuotteiden valinnassa. Kirjassa otetaan huomioon kivimateriaalien erilaiset käyttökohteet ja -tarkoitus, ja runsaan kuvituksen avulla on mahdollista kurkistaa jo rakennettuihin pihoihin ja puutarhoihin sekä saada ideoita oman unelmapuutarhan suunnitteluun. 288 sivua. (ovh. 37,00)
19.90 €
The Water GardenThe Water Garden

Leslie Geddes-Brown

Vesi puutarhassa elävöittävänä elementtinä, niin idässä kuin lännessä, menneinä aikoina ja tänä päivänä. Upea kuvitus. 192 sivua. (ovh. 45,-)
19.90 €
Trees an illustrated identifier and encyclopediaTrees an illustrated identifier and encyclopedia

Tony Russell Catherine Cutler

256 sivua. (ovh. 28,-)
9.90 €
Puutarhan muodot ja väritPuutarhan muodot ja värit

Margareta Diedrichs

Yhteensä noin 800 kuvaa ja piirrosluonnosta sisältävästä kirjasta saat runsain mitoin vinkkejä ja inspiraatiota riippumatta siitä, oletko suunnittelemassa kokonaan uutta puutarhaa vai kunnostamassa vanhaa. puutarhan suunnittelu * sisäänkäynti * lattia * seinät * katto * tasot * värit * kasvit * valot * rakennukset * vesiaiheet * sisustus * elämää puutarhassa * erilaisia kokonaisuuksia. 210 sivua. (ovh. 50,-)
10.00 €
Istuta ruukkuun ympäri vuodenIstuta ruukkuun ympäri vuoden

Ullenius, Agneta; Bengtsson, Jan

Pieniä puita, kukkia, viherkasveja, vihanneksia, yrttejä... Ruukuissa voi viljellä oikeastaan mitä tahansa, kunhan niihin laittaa riittävästi multaa vankkoja juuria varten. Ruukusta voi kiivetä seinää pitkin vaikka ihana kuusamaköynnös tai villiviini! Kerrostaloasujalle ruukkupuutarha on oiva oman pihan ja kasvimaan korvike. Ruukkuun tehdyt istutukset sopivat hyvin myös terasseille, huvimajaan ja pihalle. Niitä on helppo siirrellä paikasta toiseen, eikä rikkaruohojen kitkemisestä tarvitse kantaa huolta. Kun talvisäilytys tapahtuu oikein, monivuotisista ruukkupuutarhan kasveista tulee vuosi vuodelta isompia ja kauniimpia. 120 sivua. (ovh. 35,-)
14.90 €
Tulpaanitarhan lumoTulpaanitarhan lumo

Else & Vesa Leivo

Puutarhurin valonkaipuu ja värien nälkä ovat suurimmillaan keväällä, kun syksyllä istutetut sipulikukat nousevat maasta. Tulppaanitarhan lumo on intohimoisten asiantuntijoiden opas kaikille sipulikukista hurmaantuneille – niillekin jotka haluavat antaa tilaa villeydelle. Tiedontäyteinen teos on omiaan palauttamaan uskon sipulikasvien monivuotisuuteen. Ainutlaatuisen lisänsä teos saa historiallisista tulppaaneista kertovista tarinoista ja matkoista sipulikasvien menestyskertomukseen aina tulppaanikuumeen huumasta tämän päivän puutarhojen sinnikkäimpiin kaunottariin. 143 sivua. (ovh. 38,-)
9.90 €
Opi leikkaamaan puita ja pensaitaOpi leikkaamaan puita ja pensaita

Lars-Eric Samuelsson Ulf Schenkmanis

Jokainen pihan omistaja tietää, miten tärkeä osa puutarhanhoitoa on puiden ja pensaiden oikeaoppinen leikkaaminen. Ilman sitä kasvillisuus villiintyy ja piha muuttuu hoitamattoman näköiseksi. Tämä opas kertoo mille kasveille, milloin ja miten leikkaaminen tehdään. Säännöllistä leikkaamista vaativia kasveja ovat hedelmä- ja koristepuut, marja- ja koristepensaat, ruusut sekä köynnöskasvit. Kirja antaa selkeät kuvitetut ohjeet kunkin lajin oikeaoppiseen leikkaamiseen. Kirja opastaa oikeiden työvälineiden valinnassa ja kertoo milloin ja miksi mikin laji tulee leikata. Teos sisältää myös varttamisohjeita sekä ohjeita vahingoittuneiden kasvien hoitamiseksi. 80 sivua. ( ovh. 26,00)
18.90 €
Elinvoimaa mausteistaElinvoimaa mausteista

Sinikka Piippo

Teos esittelee yli 60 maustetta ja mausteyrttiä, sekä Suomessa kasvatettavia että eksoottisia. Jokaisen maustekasvin yhteydessä kerrotaan sen historiallisesta ja nykykäytöstä, viljelystä, keruusta ja säilytyksestä, sen sisältämistä aineosista ja niiden vaikutuksesta terveyteen. Kirjassa kerrotaan myös kunkin mausteen käyttöominaisuuksista ruoanlaitossa. Kirjassa kerrotaan mausteiden alkuperästä, viljelystä ja käyttötavoista niin ruokana kuin lääkkeenä, niiden sisältämistä vaikuttavista aineista ja siitä miten ne vaikuttavat niin kehomme kuin mielemme terveyteen. 250 sivua. ( ovh. 32,00)
19.90 €
Yrttimaa - Ruukku- ja puutarhaviljelijän opasYrttimaa - Ruukku- ja puutarhaviljelijän opas

Agnetta Ullenius

Yrttien kasvattaminen ei ole edes erityisen vaikeaa, kuten Agneta Ullenius kirjassaan osoittaa. Kasvatitpa yrttisi sitten puutarhassa, parvekkeella tai vaikkapa keittiön ikkunalaudalla, saat tästä oppaasta tarvitsemasi ohjeet. Kirja esittelee 25 yrttiä ja antaa selkeät ohjeet niiden istutukseen, kasvatukseen ja sadonkorjuuseen. Saat tietoa parhaista mahdollisista kasvuolosuhteista sekä siitä, mitkä yrtit viihtyvät yhdessä ja mitkä taas on parasta istuttaa omiin ruukkuihinsa. Myös eri yrttien historia, terveysvaikutukset sekä käyttö ruoanlaitossa ovat mukana tässä tiiviissä tietopaketissa. 128 sivua. ( ovh. 29,00)
19.90 €
Suomalaiset marjatSuomalaiset marjat

Sinikka Piippo

Kirjassa esitellään 33 Suomessa kasvavaa marjasukua, sekä viljeltyjä että luonnonvaraisia lajeja. Teoksesta löytyy mm. marjojen viljelyn ja käytön historia Suomessa, käyttöohjeet sekä ainutkertaisen tarkat tiedot marjojen sisältämistä ainesosista ja niiden terveysvaikutuksista. Marjat ovat paras ja terveellisin tapa hankkia tarvittavat luonnon omat terveys- ja suoja-aineet; vitamiinit, hivenaineet, kuidut ja flavonoidit. Marjat ovat selvästi terveellisempiä kuin useimmat hedelmät ja vihannekset. Niiden hyödyllisistä vaikutuksista saadaan jatkuvasti uutta tietoa. Marjat auttavat niin sydän- ja verisuonitautien sekä syövän ehkäisyssä kuin diabeteksen ja painonhallinnan hoidossa samoin kuin muistiongelmien torjunnassa. Erinomainen tieto- ja hakuteos jokaiselle terveydestään kiinnostuneelle sekä luontaisterveyden ja terveydenhoidon piirissä työskentelevälle. 212 sivua. (ovh. 33,00)
19.90 €
Kukoistava kotipuutarhaKukoistava kotipuutarha

Kvant Christel, Palmstierna Inger

Puutarha-alan huippujen tekemä muhkea puutarhaopas sisältää kaiken, mitä kotipuutarhurin tarvitsee tietää luodakseen puutarhastaan kauniin, omannäköisen ja viihtyisän - sekä halutessaan myös satoa tuottavan. Aluksi kirjassa annetaan neuvoja puutarhasuunnitteluun, tyylin valintaan ja värien sommitteluun. Tämän jälkeen perehdytään puihin, pensaisiin ja pensasaitoihin, nurmikoihin, kiveyksiin, lampiin, oleskelupaikkojen luomiseen, kasvihuoneisiin, maaperän lannoitukseen sekä kasvien hoitoon ja suojeluun. 547 sivua. (ovh. 33.00)
19.90 €
Unelmien kotipuutarhaUnelmien kotipuutarha

Berglund Karin (päätoimittaja), Vainio Hannele (päätoimittaja)

Tämä jokaisen puutarhanomistajan perusteos opastaa onnistuneeseen puutarhanhoitoon. Niin kasvimaan innokas viljelijä kuin harvinaisten kukkalajien kasvattaja löytää siitä itselleen oivallisia apuvälineitä. Rikas kuvamateriaali kasveista antaa mahdollisuuden unelmointiin, kun taas seikkaperäiset käytännön neuvot tekevät unelmien puutarhan toteuttamisen mahdolliseksi. 494 siva. (ovh. 54.00)
19.90 €
Suomalaisia kuivakukkia pihoilta j a pientareiltaSuomalaisia kuivakukkia pihoilta j a pientareilta

Tuulikki Mattila

Suomen luonto on tulvillaan kaunista ja näyttävää kerättävää ja kuivattavaa. Kirja esittelee myös eri kuvaus tekniikat. 103 sivua. (ovh. 38.00)
19.90 €
Onnellisen puutarhurin vuosiOnnellisen puutarhurin vuosi

JOHANNA VIREAHO

Vuoden kierrossa on luvassa monta mukavaa puuhaa - ja tämä kirja antaa niihin kaikkiin selkeät, konkreettiset ohjeet ja paljon käytännön neuvoja. Puutarhan kunnostus, puiden ja pensaiden leikkaus, kylvötyöt, kasvien valitseminen ja hoitaminen, kukkaloisto, kukoistava keittiötarha, tuoksuvat yrtit, sadonkorjuu, tunnelmallinen talvi haaveineen tulevasta keväästä. Niin paljon aihetta onneen. 207 sivua. (ovh. 36,00)
14.90 €
Onnellisen puutarhurin kesäkukatOnnellisen puutarhurin kesäkukat

Johanna Vireaho, Kirsti Oksanen

Lähes jokainen maalla tai kaupungissa laittaa kesäkukkia parvekelaatikkoon, amppeliin tai ruukkuun. Onnellisen puutarhurin kesäkukat tarjoaa ammattilaisten ohjeet kukkien valintaan, sommitteluun, istutukseen ja hoitamiseen. Kirja rohkaisee käyttämään eri istutustyylejä ja uusia, vähemmän tunnettuja kesäkukkia. Kirjassa esitellään noin 65 kesäkukkalajiketta, joita yhdistelemällä puutarhaan voidaan luoda useita eri tunnelmia hempeän romanttisesta viileän moderniin tai välimerelliseen. 176 sivua. (ovh. 36,00)
12.00 €
Pihan ja puutarhan pikkujättiläinenPihan ja puutarhan pikkujättiläinen

Antti Riikonen Mattias Tolvanen

Pihan ja puutarhan pikkujättiläinen opastaa uuteen suomalaiseen puutarhakulttuuriin. Tavallisten kasvien lisäksi kirjassa suositaan ilmastoomme hyvin sopeutuneita perinnekasveja ja koristekasveiksi sopivia luonnonkasveja. Mukana on yllättäviäkin vaihtoehtoja. Puutarhan rakentamisessa on käytetty aitoja materiaaleja ja hoitamisessa ekologisesti kestäviä periaatteita, esim. biologista torjuntaa ja ravinteiden kierrätystä kompostoimalla. Teoksen avulla voit suunnitella, rakentaa ja kasvattaa runsaskasvustoisen ja kauniisti kukkivan puutarhan, joka menestyy ilman jatkuvaa huolehtimista, sillä pitäähän puutarhanhoidon olla myös rentouttavaa! Puutarhassa paitsi viihdytään, levätään ja mietiskellään myös seurataan ja ihaillaan kasvien elämää, kukintaa ja kauniita yksityiskohtia. 631 sivua. (ovh. 69,00)
22.00 €
Suomen kauneimmat puutarhatSuomen kauneimmat puutarhat

Kirsi Tuominen

21 suomalaista puutarhaa, kaikki yksilöllisiä, kaikki upeita. Kirjaan on koottu yhteistyössä Viherpiha-lehden kanssa puutarhoja eri puolilta Suomea, niin etelästä kuin pohjoisestakin. Teos näyttää, miten monella eri tyylillä pihapiirinsä voi rakentaa. Se antaa myös paljon toteuttamiskelpoisia ideoita viherpeukaloille. Kirjaan valittuja puutarhoja katselemalla saa uutta inspiraatiota pihasuunnitteluun tai niiden avulla voi löytää ratkaisun johonkin puutarhan ongelmalliseen paikkaan, missä mikään kasvi ei tähän mennessä ole ollut edukseen. Jokin kirjan puutarhoista saattaa innostaa suurempaankin muutokseen omalla pihalla. Jokaisen puutarhan esittelyn yhteydessä on puutarhurin vinkit kunkin pihan toteuttamiseksi ja hoitamiseksi. Puutarhoja on yhtä monenlaisia kuin puutarhureitakin, ja toivepuutarha voi olla upea, olipa se välimerellinen, romanttinen, itämainen tai idearikas kierrätyspiha. Kaikki nämä ja monet muut tyylit löytyvät tästä kirjasta. 144 sivua. (ovh. 32,00)
19.90 €
Pihasuunnittelun ABCPihasuunnittelun ABC

Helga Gropper

Tästä kirjasta saat paitsi virikkeitä ja ideoita, myös selkeät ja käytännönläheiset ohjeet onnistuneeseen pihasuunnitteluun ja valmiin pihan hoitoon. Perspektiiviin piirretyt kuvat auttavat hahmottamaan kokonaisuutta. Suunnitelmissa näkyvät kaikki yksittäiselementit, tarkka tilanjako ja istutukset. Jokaisesta suunnitelmasta on tiivistelmä rakennusyksityiskohdista ja hoitotarpeesta. Kirja kartoittaa kaikki pihan perustamiseen liittyvät olennaiset seikat kasviehdotuksineen ja rakennelmineen ja antaa lukuisia valmiita suunnitelmaehdotuksia pienille pihoille. Pienimmästäkin pihasta saa aikaan todellisen helmen, kunhan suunnittelun perusperiaatteet ovat hallinnassa. Tämän kirjan ohjeita seuraamalla uuden pihan suunnittelu tai vanhan uusiminen onnistuu myös harrastelijapuutarhurilta. 100 sivua. (ovh. 26,00)
9.90 €
Nikkaroi puutarhaanNikkaroi puutarhaan

Anna ja Anders Jeppsson

Toteuta pihaunelmiasi omin käsin! Tässä oppaassa on yli 25 viehättävää puutyötä, jotka on kaikki toteutettu joko kirjantekijöiden omaan tai heidän ystäviensä puutarhoihin. Aloittelija pääsee hyvin alkuun pikkupöydästä tai penkistä, kun taas kokeneempien nikkarointitaidot tulevat esiin ja kehittyvät erilaisissa hyllyköissä, kauniissa kasvihuonekaapissa tai vaikkapa upeassa kahden hengen aurinkotuolissa. Havainnolliset ohjeet mallipiirustuksineen tukevat työn eri vaiheissa. 128 sivua. (ovh. 35,00)
10.00 €
Tee itse pihaan ja puutarhaanTee itse pihaan ja puutarhaan

Marianne Svärd Häggvik

Monista on hauskaa viettää vapaa-aikansa puutarhaprojektien parissa. Tässä upeassa teoksessa rakennetaan pihaan ja puutarhaan monenlaista kaunista ja käytännöllistä. Taivuta pajusta hieno köynnöstuki kukille, vala betonista kukkamaljakko pihajuhliin tai tee oksista persoonallinen jakkara. Tai ehkäpä tartut vähän isompaan haasteeseen ja rakennat romanttisen uusvanhan rauniomuurin pihaasi kaunistamaan? Käytössä on useita erilaisia materiaaleja kivestä tiileen ja puuhun, pajusta betoniin, metalliin ja lasiin. Tarvikeluettelot, istutussuunnitelmat, työkaluvinkit, kasviehdotukset ja seikkaperäiset, kuvitetut työohjeet tekevät kaiken helpoksi - sen kun pistät toimeksi! 258 sivua. (ovh. 42,00)
19.90 €
Keittiöpuutarha - Siemenestä lautaselleKeittiöpuutarha - Siemenestä lautaselle

Sumari, Hanna , Jukarainen, Kati , Kesänen, Maria

Perunoita omasta maasta, piiras oman pensaan marjoista tai oman sadon syyssalaatti – kuinka ihania ajatuksia ja miten maukkaita lopputuloksia! Kaikenlainen oman ruuan kasvattaminen on noussut uuteen arvoon, kun halutaan puhtaita, tuoreita vihanneksia ja raikkaita makuja. Enää tieto keittiöpuutarhan perustamisesta ei kuitenkaan kulje sukupolvelta toiselle, vaan tarvitaan neuvoja siihen, kuinka sato päätyy puutarhasta lautaselle. Kasvitarhoja ja perunamaita halutaan perustaa kukkalaatikoihin, parvekkeille, terasseille, pikkupihoille ja suurille tonteille. Kirjan avulla harrastaja oppii valitsemaan oikeat kasvit ja määrät itselleen. Kasvien valintakriteeri voi olla ennestään tutut lempikasvikset, mutta kirjan avulla voi myös tutustua kokonaan uusiin vihanneksiin. Kirjan herkulliset reseptit, auttavat hyödyntämään satoa monella tavalla. 160 sivua. (ovh.38.00)
15.00 €
Villiyrtit - TunnistusopasVilliyrtit - Tunnistusopas

Lehmuskallio, Eija; Lehmuskallio, Jouko; Tallberg, Sami

Tämä kirja on mainio pari suureen suosioon yltäneelle Villiyrttikeittokirjalle, jonka päävastuussa on huippukokki ja yrttimaestro Sami Tallberg. Kirjassa on runsaasti ohjeita kasvien tunnistamiseen ja vihjeitä niiden käytöstä. Villliyrttien tunnistaminen ja kerääminen aidossa kasvuympäristössä on elämys. Luonnon yrtit sisältävät aivan loistavia, hienostuneita aromeja, ja terveellisten ainesosien pitoisuudet ovat erittäin suuria. Tämä opas pohjautuu Eija ja Markku Lehmuskallion vuosien työhön luonnon parissa. Lisää tietoa luonnosta löydät heidän perustamastaan Luontoportti-palvelusta. Turvallisia ja antoisia villiyrttiretkiä. 160 sivua. (ovh.25,00)
19.90 €
PuutarhanikkariPuutarhanikkari

Ingald Andersson

Portti toivottaa vieraat lämpimästi tervetulleiksi. Aita suojaa tuulelta ja liian uteliailta katseilta. Tilavalla terassilla on helppo viihtyä. Kaikki tämä ja paljon muuta löytyy tästä ruotsalaisen sisustusarkkitehdin parhaista hankkeistaan kokoamasta ideakirjasta. Mukana on runsaasti puutöitä, joista löytyy varmasti sopivia juuri omaan taloon ja puutarhaan. Selkeiden piirroksien yksityiskohdat ja puutavaran mitat helpottavat rakentamista. Kirjassa annetaan myös neuvoja oman ihannepuutarhan suunnitteluun. 192 sivua. (ovh.39,00)
10.00 €
Lavatarhuri Kasvata satoa viljelylaatikossaLavatarhuri Kasvata satoa viljelylaatikossa

Heidi Haapalahti Suvi Lehtonen Teija Tuisku

avatarhurista löytyvät ohjeet niin viljelylavojen tekoon kuin eri kasvilajien viljelyyn lavassa. Luonnonmukaisessa lavatarhassa kasvualustasta huolehditaan siten, että samaa kasvualustaa voi käyttää vuodesta toiseen. Kirjassa ohjeistetaan erilaisten katteiden käyttöön, kasvualustan pieneliöstöstä huolehtimiseen ja luonnollisista raaka-aineista tehtyjen lannoitteiden ja torjunta-aineiden valmistamiseen. Teoksen tunnelmalliset kuvat houkuttelevat hyötyviljelyn riemukkaaseen maailmaan ja esittelevät erilaisia lavaratkaisuja. Luonnonmukaiset hoito-ohjeet ja hyviksi havaitut viljelyniksit auttavat onnistumaan oman sadon kasvattamisessa. 192 sivua. (ovh. 33,00)
12.00 €
Latva pilviä piirtääLatva pilviä piirtää

Seppo Vuokko

Latva pilviä piirtää on tietokirja puusta, metsän perusyksiköstä. Metsä antaa ihmiselle lämpöä, ruokaa, suojaa ja mielen virkistystä. Jotta voisimme todella ymmärtää metsää, meidän on tiedettävä, mistä yksittäinen puu koostuu ja mitä tässä elävässä olennossa tapahtuu vuoden kierron ja vuosikymmenten aikana. Kasvitieteilijä Seppo Vuokko avaa kiehtovasti puun moniulotteista anatomiaa. Samalla tarkentuu kuva niistä lukemattomista tavoista, joilla yksittäinen puu vaikuttaa ympäristöönsä. 265 sivua.
39.90 €
Elinvoimaa puistaElinvoimaa puista

Sinikka Piippo

Ainutlaatuinen tietokirja siitä, miten ja miksi puut parantavat fyysistä ja psyykkistä terveyttämme. Teoksessa päivitetään viimeinen tutkimustieto puiden terveyshyödyistä ruokana, rohtona ja lääkkeenä. Esimerkiksi männyt ja kuuset tunnetaan pihkan, tervan, haihtuvien öljyjen ja petun lähteenä, katajat marjoistaan, koivut ksylitolin ja mahlan lähteenä ja pihlajanmarjat hyytelönä, mutta terveellistä ja hyödyllistä löytyy myös lehmuksista, lepistä, jalavista, pajuista, tuomista, haavoista, vaahteroista ja monesta muusta. Puiden tärkeyttä hyvinvoinnille on alettu ymmärtää ja sitä tutkitaan jo monessa maassa, mutta aiheesta ei ole aiemmin tehty kattavaa tietoteosta. Sinikka Piippo kartoittaa kirjassaan seikkaperäisesti, mitä puiden eri osien vaikuttavista aineista ja käyttömahdollisuuksista tiedetään tähän mennessä. Kirjassa esitellään 25 Suomessa luonnonvaraisena tai viljeltynä kasvavaa puulajia, joiden lehtiä, silmuja, kukkia, marjoja, hedelmiä, puuainesta ja niistä saatavia aineita käytetään lääketieteessä, aromaterapias-sa, homeopatiassa, kansanlääkinnässä, luontaislääkinnässä, ravintona, juomina ja kosmetiikassa. Kirja kertoo myös metsän ja puiden terapeuttisesta vaikutuksesta ihmisen henkiseen hyvinvointiin ja mielenterveyteen. 288 sivua. (ovh. 38,00)
19.90 €
Tee itse laadukasta luonnonkosmetiikkaaTee itse laadukasta luonnonkosmetiikkaa

Goggin Juliette, Righton Abi

Ainutlaatuisen asiantunteva ja perusteellinen opas kotikosmetiikan valmistukseen. Kirjan ohjeilla jokainen voi tehdä luonnollisia ja tehokkaita kosmetiikkatuotteita vain muutamilla perusraaka-aineilla ja keittiövälineillä. Itse tehty kosmetiikka on vaihtoehto raskaasti hajustetuille kemikaalipohjaisille ainesosille, joita sarjavalmisteiset hygieniatuotteet usein sisältävät. Luonnonmukaisten ihon- ja hiustenhoitotuotteiden valmistaminen kotona on varsin yksinkertaista ja edullista. Kirja esittelee ensin raaka-aineita, välineitä ja tekniikoita, joita kosmetiikan valmistamisessa tarvitaan. Kirjan toinen osa sisältää 37 reseptiä kasvoille, vartalolle ja hiuksille. Teoksesta löytyy käsi- ja vartalovoiteita, puhdistusaineita, kasvovesiä, kasvo- ja kylpyöljyjä, kasvonaamioita, hiustenhoitoaineita ja paljon muuta. Jokaisesta työvaiheesta on selkeät kuvalliset ohjeet. Kirjan lopussa annetaan vielä hyviä vinkkejä itse tehtyjen kauneustuotteiden oikeasta säilytyksestä. Kun oppii ymmärtämään kosmetiikan ainesosia ja tuntee kauneustuotteiden tekotavat, voi räätälöidä omalle iho- tai hiustyypille tai tiettyihin ongelmiin sopivia, tehokkaita hoitotuotteita. Tällaisia ovat esimerkiksi kirkastava liuos rasvaiselle iholle tai rauhoittava hoito kuivalle ja kutiavalle päänahalle. 160 sivua. (ovh34,00)
14.90 €
Suomen luonnon lääkekasvitSuomen luonnon lääkekasvit

Sinikka Piippo

Suomen luonnon lääkekasvit -kirja esittelee Suomen luonnon 50 keskeisintä ja tärkeintä lääkekasvia, kertoo kuinka ne vaikuttavat ja opastaa niiden turvalliseen käyttöön. Suomen luonnon lääkekasvit -kirjaan valittujen kasvien käyttö perustuu pitkään perinteeseen ja viime vuosina saatuihin tutkimustuloksiin. Esitellyt kasvit ovat tehokkaita mutta turvallisia. Löydä luontoäidin aarreaitasta apu uupumukseen, unettomuuteen, suolistovaivoihin, kohonneeseen verenpaineeseen tai erilaisiin kipuihin. Kirjassa kerrotaan, miksi kukin kasvi tehoaa vaivaan ja miten kasvia lääkinnällisesti käytetään. Tutustu tuttujen kasvien lääkinnälliseen ja ennaltaehkäisevään käyttöön. 207 sivua.
24.90 €
MaastokasvioMaastokasvio

Bo Mossberg Lennart Stenberg

Kätevän kokoinen ja helposti mukana luonnossa kulkeva Maastokasvio esittelee yli 1000 tavallisinta putkilokasviamme tunnetun ruotsalaisen kasvimaalarin Bo Mossbergin loisteliain kuvin ja Lennart Stenbergin asiantuntevin tekstein, jotka on suomentanut ja Suomen olihin soveltanut radion Luontoillan kasviasiantuntija Seppo Vuokko. Jokaisesta lajista on levinneisyyskartta ja tiivis teksti, jossa kerrotaan kaikki olennainen kasvin koosta, tuntomerkeistä, muuntelusta, kasvupaikoista ja kukkimisajoista. Selkeät määrityskaavat ovat verraton apu lajintuntemuksessa. Kirjassa on myös selostettu kasvien rakenne ja osat havainnollisin viivapiirroksin. Lopussa on keskeinen kasvitieteellinen perussanasto. 318 sivua.
19.90 €
Kukkiva kasvimaa potagerKukkiva kasvimaa potager

TEIJA TUISKU, GUNILLA TÖRNROOS, HEIDI HAAPALAHTI

Syötävää satoa ja silmänruokaa samasta puutarhasta! Kukkiva kasvimaa neuvoo, kuinka yhdistät vihannekset ja koristekasvit lumoavan kauniiksi kokonaisuudeksi. Potager ulottaa juurensa ranskalaiseen keittiöpuutarhaperinteeseen, ja tämän upeasti kukkivan kasvimaan voit perustaa vaikka puutarhasi paraatipaikalle. Kirjan ohjeilla rakennat pienen tai suuren koristeellisen kasvimaan, josta saat tuoreita vihanneksia, kukkia ja yrttejä. Kasvivalintavinkkien lisäksi kirja opastaa köynnöstukien, säleikköpuiden, muotoiltujen reunuskasvien ja muiden potagerin klassisten rakenteiden valmistuksessa. Mukana on myös ohjeita, joilla jalostat potagerista saamasi sadon esimerkiksi kukkaissalaatiksi, yrttijuomaksi tai huonetuoksuksi. Gunilla Törnroosin elämäntyönä syntynyt huikea potager Kemiönsaarella on pääosassa kirjan herkullisissa kuvissa. 200 sivua.
15.00 €
Malva ja mulperi - Poimintoja entisajan puutarhoistaMalva ja mulperi - Poimintoja entisajan puutarhoista

Teija Alanko

Malva ja mulperi johdattaa lukijansa kasvitieteellisistä puutarhoista kartanoiden hedelmäpuiden katveeseen. Suomalaisten puutarhojen historia on värikäs ja täynnä omaperäisiä persoonia. Suomessa on kokeiltu jopa riisin ja mulperipuiden kasvatusta. Näyttävästi kuvitettu teos esittelee historiallisten puutarhojen ohella yli 50 vanhaa hyötykasvia, joita on käytetty ravintona, mausteena, lääkkeenä ja väriaineena. 263 sivua.
27.90 €
Betonista kotiin ja puutarhaanBetonista kotiin ja puutarhaan

Susanna Zacke - Sania Hedengren

Valamisen iloa! Betonin rouhea pinta sopii yhtä hyvin moderniin muotokieleen kuin vanhan ajan maalaistunnelmaan. Tässä kirjassa betonista valetaan käyttöesineitä kotiin ja puutarhaan. Valuprojektit ovat vaikeustasoltaan erilaisia: kauniita käytävälaattoja, pöytälevyjä, saippua-alustoja, ulkokalusteita, pihagrilli sekä trendikäs betonista ja kupariputkesta tehty valaisin. Jokaiseen valuun annetaan selkeät ohjeet ja työvaiheita havainnollistavat kuvat. Kirjassa opastetaan myös omien muottien valmistamiseen ja betonin koristeluun. 108 sivua. (ovh. 32,00)
14.90 €
Valetaan betonista kotiin ja puutarhaanValetaan betonista kotiin ja puutarhaan

Hester Van Overbeek

35 helppoa ja houkuttelevaa ohjetta Betonin suosio ei osoita hiipumisen merkkejä - päinvastoin! Betonityöt istuvat hyvin niin pelkistettyyn pohjoismaiseen kuin karun viehättävään industrial-tyyliin. Betonia on helppo työstää, ja pienin keinoin voi luoda todella yksilöllisiä esineitä. Tämä kirja opastaa etsimään ja valmistamaan muotteja sekä sekoittamaan, valamaan ja koristelemaan betonia. Jokainen mallityö neuvotaan vaihe vaiheelta selkein ohjein ja valokuvin. Betonia värjätään ja yhdistellään muihin materiaaleihin ennakkoluulottomasti. Ohjeita on ruukkuihin, astioihin, maljakoihin ja kynttilänjalkoihin, mutta mukana on muutakin. Betoninen kännykän latauspiste on hauska ja hyödyllinen esine arkea helpottamaan. Tunnelmallinen tuliastia houkuttelee vieraat ympärilleen, kun on juhlan aika... 128 sivua. (ovh. 34,00)
24.00 €
MakutarhuriMakutarhuri

Heidi Haapalahti Teija Tuisku

Tiedätkö, miksi itse kasvatetut perunat maistuvat taivaallisilta, mutta salaatista voi joskus tulla kitkerää? Makutarhurin neuvoilla voit vaikuttaa kasvattamiesi vihannesten makuun. Makutarhuri kokoaa yksiin kansiin eri vihanneslajeille räätälöidyt makuun vaikuttavat viljelyvinkit. Kirjassa opastetaan herkkulajikkeiden valintaan, makuun vaikuttaviin viljelytapoihin ja sadon jalostamiseen esimerkiksi valkaisemalla, hapattamisella tai savustamalla. Helpoilla konsteilla aateloit vihannesten maun. 192 sivua. (ovh.32,00)
10.00 €
MetsänpeittoMetsänpeitto

Sanna Hukkanen Inkeri Aula

Metsänpeitto on sarjakuvataiteilija Sanna Hukkasen ja kulttuurintutkija Inkeri Aulan yhteinen sarjakuva-albumi metsästä ja puista sekä niihin liittyvästä kansanperinteestä, historiasta ja nykypäivästä. Puihimme liittyy valtava määrä ylisukupolvista tietoa, taitoa ja tarinaperinnettä, joka kuvaa sitä, keitä me olemme ja mistä tulemme. 168 sivua. (ovh. 32,00)
19.90 €
Rakkauden rohdotRakkauden rohdot

Sinikka Piippo

Tunnettu kasvitieteilijä Sinikka Piippo kartoittaa kirjassaan lemmenrohtoina käytetyt kasvit ja selvittää, miten ne vaikuttavat. Jokaisesta kasvista kerrotaan, miksi ja miten sitä käytetään lemmenrohtona. Kirja sisältää tutkimustuloksiin perustuvaa tietoa kasveista ja niiden vaikutuksesta terveyteen ja erityisesti seksuaaliseen hyvinvointiin.Kirjassa esitellään myös nykypäivänä myynnissä olevat lemmenrohtokasvit ja -tuotteet. Kirja antaa myös ohjeita ruokien, juomien, hajusteiden ja voiteiden valmistukseen. 300 sivua.
22.50 €